Husbys renoveringar kan bli en internationell förebild

sundin_bo-2006Svar på insändare i Mitti 19 januari.

Det du skriver i din insändare är helt i linje med min uppfattning. Vi ska spara energi för en bättre miljö. Hos oss i Husby, där du och jag bor, pågår sedan ett år renoveringar av miljonprogrammets bostäder av både privata Wallenstam och Svenska Bostäder. Stockholms stad satsar Miljardet på upprustning, renoveringar och energieffektivisering av våra fasigheter i ytterstaden för att ligga i vi ska ligga i framkant.
Stockholm har utsetts till Europas första miljöhuvudstad 2010. Vi har fått utmärkelsen för att Stockholm, som stad visar vägen till ett miljövänligt stadsliv, för att vi kan påvisa konsekventa resultat och förmedla mål för framtiden.
Husby som modell för energieffektiviseringar i miljonprogrammet.

Miljöförvaltningen i Stockholm har tillsammans med flera andra aktörer under 2009 startat ett energieffektiviseringsprojekt i Husby. Syftet är bland annat att visa att miljonprogrammets bostäder och byggnader kan renoveras till lika hög energistandard som nybyggen.

Stockholms miljonprogram ska vara en internationell förebild när upprustningen nu sker med en stark miljöprofil med höga ambitioner för förbättringar för både boende och miljön. Vi vill skapa ett Stockholm som ligger i absolut framkant i världen när det gäller hållbarhet. Ambitionen är att kunna stå modell för andra miljonprogramsområden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.