Vi tror på människors kraft

sundin_bo1Svar till Masood (s) Mitt i Kista 22 december.

Jag håller helt med dig – alla har rätt till ett värdigt liv. Jag håller också med om att Sverige behöver en regering som bland annat vill satsa på bättre rehabilitering, utbildning och att fler sjukskrivna ska kunna arbeta igen. Till skillnad från dig anser jag dock att det är den nuvarande regeringen som faktiskt genomför dessa saker.


Du kommer med häpnadsväckande påståenden och grundlösa anklagelser mot Alliansregeringen och glömmer att under den socialdemokratiska regeringen sorterades tiotusentals människor bort från arbetsmarknaden: 140 personer varje dag, år efter år. Detta utan någon realistisk möjlighet för dem att komma tillbaka till arbetslivet och samhället; de skulle bara försvinna ur statistiken och inte räknas. Detta synsätt hos den förra regeringen borde om något kvalificera sig för en notering för omänsklig behandling i rekordboken!

En annan sak som skiljer Alliansen och vänsterpartierna är synen på människors förmåga: vi tror till exempel att människor oftast har kraft att komma tillbaka efter bakslag i livet. Vi tror också att ett av de bästa sätten att möjliggöra för de personer som på grund av allvarlig sjukdom inte har den kraften är att alla vi övriga hjälper till och skapar resurser för dem så att de ändå kan leva ett värdigt liv. Detta är sann solidaritet, rättvisa och omtanke och sker genom att så många som möjligt, utifrån individuell förmåga, utför ett avlönat och uppskattat arbete – inte genom att så många som möjligt lever på bidrag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.