Vi välkomnar nya bostäder i Kista

Med anledning av föreslagna byggnaderna i kvarteret Anholt 1 i Kista skriver Kistamoderaternas ordförande i Mitt i Kista.

4 thoughts on “Vi välkomnar nya bostäder i Kista”

 1. Intressant att terasshuset längs köpenhamnsgatan inte finns med på bilden. Deras ljusinsläpp mot söder och utsikt mot järvafältet på balkonger/terasser kommer bli totalförstörd av det alldeles för höga 10-våningarshuset.

  Och på vilket sätt utvecklar detta projekt attraktiviteten för de som redan idag bor i området när grönytor, ljusinsläpp och utsikter försvinner?

 2. Hej granne,

  ”Totalförstörd” är väl ett starkt ord med tanke på att det smala huset kommer knappt att störa ljusinsläppet. Det finns redan liknande byggnader runt om i Kista där boende stortrivs och har aldrig haft en tanke på att riva ner huset framför.

  Att det kommer nya studenter till området kan väl inte vara något som du skulle tycka illa om? Förhoppningsvis är det precis tvärtom, att du liksom jag, välkomnar nya kistabor. Sedan är det väl onödigt att behöva argumentera huruvida nya lokaler för ungdomsgården och förskolan skulle vara något negativt, med tanke på hur dessa nuvarande baracker och paviljonger känns slitna.

  Så, om att områdets attraktivitet kommer att öka, ja, det är väl en självklarhet.

  MVH Aleks Sakala

 3. Hur har man tänkt med trafiken, det är ju från början inte tänkt som en genomfartsväg
  Jyllandsgatan/Köpenhamnsgatan. Varför utnyttjar man inte det område som tidigare varit studentbostäder vid Kista IP, nu är det ju tomt där på boende. Vi måste också måna om de grönområden som finns kvar och inte bygga överallt

 4. Hej Marianne,

  Stort tack för din kommentar och ditt engagemang i dessa frågor.
  Vad det gäller trafiken så räcker det att stå på platsen i några minuter för att upptäcka att vägen används redan idag som en genomfart trots förbudet. En hel del boende i området tycker väl inte att det är så praktisk och miljövänligt att behöva åka runt hela området till sina garageplatser som ligger hundra meter från Köpenhamnsgatan. Så i praktiken blir det nog ingen skillnad, jämfört med dagens situation.
  Vid Kista IP kommer det så småningom att byggas ett nytt bostadsområde som kommer att heta Kista ängar.
  Det är bra att du också tänker på våra grönytor och det var också viktigt för våra beslutsfattare att dessa inte försvinner. Därför bygger man för det mesta på samma plats där befintliga byggnader finns (”tillfälliga” skolpaviljongerna). Där man utnyttjar grönytor bygger man på höjden så att marken utnyttjas på bästa möjliga och mest effektiva sättet.

  I fortsättningen kan jag hänvisa till stadsbyggnadskontoret som har mer detaljkunskap och erfarenhet med liknande bebyggelser i vår stad. Vi lokala förtroendevalda och boende är bara glada att man ser Kista som ett attraktivt område som man vill fortsätta investera och bo i.

  Återigen, tack för dina frågor.

  MVH Aleks

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.