Även pensionärer har Jobbskatteavdrag

sundin_bo1Svar till Jobbsökande arbetsskadad pensionär, 5 januari i Mitt i Kista. Först vill jag dock passa på att önska dig lycka till med jobbsökandet – som jobbcoach eller något annat som kanske passar dig bättre. För den som känner att han/hon orkar och kan så är det alltid positivt att försöka arbeta i förhållande till sin förmåga.


Den pensionär som efter sin 65-årsdag väljer att arbeta får dessutom ett dubbelt jobbskatteavdrag, samt på sikt en högre pension eftersom pensionsrätten blir större. Pension är nämligen inte uppskjuten lön utan en ersättning som står i förhållande till vad man tjänat under arbetslivet. Det är dem som arbetar i dag som betalar landets nuvarande pensioner. Därför det är av största vikt att så många som möjligt jobbar, efter bästa förmåga och under sina egna förutsättningar – alla behövs och alla kan hjälpa till. Regeringens förändringar inom socialförsäkringen och a-kassan syftar alla till att människor ska få hjälp att komma tillbaka till arbetslivet, på sina villkor och under de förutsättningar som passar den enskilda individen. Fast insändarskribenten kanske tyckte att det var bättre när reglerna sorterade ut och höll människor utestängda från arbete, löneförhöjning och social gemenskap.

1 thought on “Även pensionärer har Jobbskatteavdrag”

 1. Lurad!?Eller?
  ”Dubbelt jobbskatteavdrag efter 65” Nja nu är ju det inte riktigt sant – för Du måste ha fyllt 65 år vid årets ingång.
  Så Du som fyller år i början på året får ha kvar samma avdrag som tidigare året ut.
  Har Du tänkt att arbeta till 67 men är född tidigt på året så får Du det högre avdraget i lite drygt ett år men om Du är född riktigt sent så kan Du alltså få det i nästan 2 år.Detta skrivs inte tydligt utan bara i förbifarten om ens det.
  Men det är inte alla som har förstått detta -utan man skriver bara slarvigt efter 65 -års dagen
  Vänliga hälsningar Hjördis Widell snart 66

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.